You are here
Home > Inrichting

Verlengen of inkorten deurgordijn

opmeten deur vliegordijnencenter

Je kunt vliegengordijnen eenvoudig verlengen of inkorten. En dat kun je helemaal zelf doen. Dat is wel zo makkelijk. Zeker met behulp van deze blog. Een vliegengordijn is er in verschillende soorten, denk bijvoorbeeld aan de vliegengordijn hulzen, vliegengordijn pvc, vliegengordijn met magneetsluiting, deurhorren, kattenstaart vliegengordijnen, et cetera. Een heleboel dus. De meeste soorten zijn in verschillende lengtes te bestellen en het kan voorkomen dat jouw deurlengte (of breedte) er niet tussen staat. Vergeet niet om even de meetinstructies te lezen: deur goed opmeten.

 

 Los materiaal bestellen

Dan heb ik de oplossing voor je. De meeste vliegengordijn kun je namelijk eenvoudig zelf inkorten of verlengen. Wanneer de lengtebanen te lang zijn kun je de meeste vliegengordijn inkorten door de hulzen eraf te halen, een hor om te slaan en netjes af te werken of door bijvoorbeeld een kralen vliegengordijn of draadjesgordijnen ‘gewoon’ af te knippen. Er is niets moeilijks aan. Bij het verlengen van een deurgordijn is je lengtebaan tekort en dat is balen. Geen mooi gezicht namelijk.

Dan kun je vrij gemakkelijk los materiaal vliegengordijnen bestellen voor je vliegengordijn. Je kunt daarmee je deurgordijn perfect op maat maken. Precies hoe jij het wilt. De meeste leveranciers sturen je via een online webshop de volgende dag al je losse materialen. Schiet daarom niet in de stress maar kruip achter je computer en bestel.

Je kunt vaak halve en hele hulzen bestellen, in allerlei soorten kleuren. Jij mag het zelf bepalen. Ook vind je op de website los materiaal als bevestigingsmaterialen, dubbelzijdig klittenband en andere toebehoren zoals aluminium montagesteuntjes. Afhankelijk of je deze ook moet bijkopen is of je het vliegengordijn bevestigd in of op het kozijn. Bij bevestiging in het kozijn heb je bijvoorbeeld enkel klittenband nodig, maar bij bevestiging op het kozijn heb je ook een Z-profiel en bevestigingsmaterialen nodig.

 

Complete levering

Lees daarom ook op de websites goed de instructies voor je producten gaat bestellen. Op deze webshops staat vaak precies uitgelegd welke materialen je nodig hebt. Alhoewel, de meeste vliegengordijn worden compleet en kant-en-klaar geleverd. Dus in de meeste gevallen hoef je niet eens los materiaal te bestellen.

Top