You are here
Home > Huisdier >

Houd je huis schoon en netjes dankzij een hondenbench

Een pup in huis natuurlijk superleuk, maar je moet hem wel eerst opvoeden tot een keurige huishond. In de tussentijd wil je graag voorkomen dat je meubels kapot geknaagd worden en het behang netjes aan de muur blijft zitten. En wat te denken van je mooie parket? Het zou zonde zijn als dit door  ‘ongelukjes’ veranderd in een stel treurige houten plankjes. De oplossing hiervoor is een bench. Je kunt je pup ermee trainen en je houdt je huis in perfecte conditie. Hieronder staan twee toepassingen uitgelegd. Uiteraard is er veel meer mogelijk, hierover kun je je altijd laten adviseren door een winkel voor hondenbenodigheden. 

Zindelijkheidstraining

Een bench is heel handig als je je pup zindelijk wilt maken. Honden zullen namelijk nooit hun eigen slaapplek bevuilen. Als je pup moet plassen of poepen zal hij  dit laten merken. Zo voorkom je ongelukjes. Op een gegeven moment zal je hond gaan begrijpen dat hij alleen buiten zijn behoefte mag doen.

Voorkom slopen

Veel pups hebben een grote kauwbehoefte omdat hun gebit nog in ontwikkeling is. Dit kan er voor zorgen dat ze aan je meubels gaan knagen. Als je er zelf bij bent kun je dit corrigeren maar als je even een boodschap doet kan je pup toch heel wat schade aanrichten. Dan kan het voor je eigen gemoedsrust prettig zijn als je de pup even in de bench kan zetten. Zo tref je bij thuiskomst nooit een ravage aan.

Kies de juiste bench

Een bench maakt de training van je pup een stuk eenvoudiger. Omdat benches in verschillende soorten maten verkrijgbaar zijn is het belangrijk dat je er één kiest die past bij je hond én je huis. Een winkel voor hondenbenodigdheden kan je dan uitstekend helpen bij het kiezen van de juiste bench.

Top