You are here
Home > Badkamer

Douchecabines nog ‘in’? Jazeker

Onlangs kreeg ik de vraag wat ik nou van een douchecabine vind. Op zich een bijzondere vraag, maar ik snapte de vraagsteller wel. Tegenwoordig zijn er namelijk heel veel verschillende douches te bestellen. Wat te denken van een ruime inloopdouche? Dat is iets heel anders dan een douchecabine met bijvoorbeeld de standaard afmetingen van 80 bij 80 centimeter. Wat ik, als expert op het gebied van wonen, huizen en inrichtingen, vind van de douchecabines zoals jij ze op je netvlies hebt staan, lees je in dit artikel.

De ouderwetse douche

Eigenlijk kunnen we wel spreken over een ouderwetse douche als we het hebben over een douchecabine. Niet zozeer omdat een cabine altijd oud is, maar wel omdat er veel andere type douches op de markt zijn gekomen. Verreweg de bekendste andere douche is de inloopdouche. Bij deze douche sta je dus niet in een cabine, maar douche je achter een muurtje. Hoe het komt dat het water dan niet heel je badkamer doorstroomt? De ondergrond loopt lichtjes af naar het putje toe, zodat het water ook gemakkelijk afgevoerd kan worden.

Mijn mening

Maar daar ging deze blog niet over. Mij werd gevraagd naar de ‘ouderwetse’ douchecabine. Is het nog wel van deze tijd? Mijn antwoord: jazeker. Een douchecabine kan nog altijd heel erg functioneel zijn. Zeker in badkamers die niet zo heel erg groot zijn, is een douchecabine een ideale oplossing voor een douche. Een inloopdouche is daar vaak niet in aan te brengen. Het idee van een douchecabine bestaat dan misschien al decennia, nog altijd is dit type douche in mijn ogen een prima douche. Om overigens een overzicht te krijgen van de verschillende type douches, verwijs ik je graag naar een willekeurige webshop op dit gebied. Bijvoorbeeld Sanitairkamer.

Top